Saturday, 25 April 2015

Hikmah Tiada Jodoh

" HIKMAH TIADA JODOH 
( jgn segan nk baca for couple, )
*Bila putus cinta , tak jd kawin , putus di tengah jln . Kita mesti pernah dgr ungkapan ni kn ?
" Dah tak ada jodoh " .
*Antara salah 1 punca bnda ni brlaku adalah disebabkn ia pengajaran dripada Allah S.W.T.
*Bila org tgh bercinta , saling sayang , mesti pernah dgr ayat spt ni kt status ,moment mereka , atau ayat jiwang mcm nie :
" dialah segalanya bgku . "
" hatiku milikmu "
" hak milik sipolan "
" aku tak bleh hidup tnpa dia "
" cintaku hanya pd sipolan "
" hanya dia mr sipolan "
" taken by sipolan "
" dan mcm2 lg la ~ "
*Bila smpai ke tahap ni brmakna dia telah membuat kesilapan iaitu melebihkan cinta kpd seseorg dripada cinta kpd PenciptaNya Allah S.W.T . Rasanya tak perlu nk tulis smpai cm tu kn .
*Pd Allah tak pernah diluahkan kata2 yg begitu dasyat . Lalu Allah "STOP" kn perhubungan itu , dan putus lah di tgh jln .
*Tak kira lah putus sebab apa . Sebab org ketiga ke , salah faham ke , family tak suka ke , tawar hati ke , sebab tak hanta char kuey teow ke dan sbgainya . .
*Sedang yg mengawal hati , jodoh pertemuan , prjlanan hubungan smooth or celaru , semua ditentukan Allah .
*Setelah putus siapa yang dcarinya ?
Allah S.W.T juga . Barulah nk igt pd Allah ,sebut namaNya , mengadu padaNya .
*Sedarlah wahai teman .
"Kun Fa Yakun !"
*maka putuslah , berakhirlah .
*jgn kita cabar Allah dgn atau tnpa sengaja sbb Allah Maha Berkuasa !
# Lebih baik berdoa kpada Allah S.W.T supaya tetapkan hati "sidia" dgn hati mu wahai sahabat . Minta dengan Allah , bukan dengan manusia .



No comments:

Post a Comment